Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto 10.9.2020
Koulutus on tarkoitettu alan ammattilaisille, jotka haluavat toimia tai jo toimivat esimiestehtävissä.
Koulutuksen avulla kehität osaamistasi ja saat valmiudet suorittaa erikoisammattitutkinto työn ohella!
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii erikokoisissa majoitus- ja ravitsemisalan yrityksissä tai organisaatioissa työhön osallistuvana esimiehenä, vuoroesimiehenä tai yksikön päällikkönä.
Osaamisen hankkiminen ja näyttäminen
Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Siinä sovitaan tutkinnon suorittamisesta ja vielä puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin ja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työelämän työtilanteissa.
Koulutuksen kesto ja toteutus
Koulutus on monimuoto-opiskelua, jossa lähiopetusta on keskimäärin 2 päivää/kk. Koulutuksen kesto on 1-1,5 vuotta tai henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Torstaisin klo 9-16
2020
10.9. Opintoihin orientoituminen
24.9. Päivittäisjohtaminen, alan tulevaisuus ja toimintaympäristöjen muutokset
8.10. Päivittäisjohtaminen, alan tulevaisuus ja toimintaympäristöjen muutokset
22.10. Organisaation liikeidea / toimintasuunnitelma ja strategia
29.10. Työpaikkaohjaajana toimiminen
5.11. Päivittäiset toiminnot tuotanto- ja palveluprosessissa, laskenta- ja yritystalous
19.11. Työpaikkaohjaajana toimiminen
26.11. Kestävä kehitys, vastuullinen liiketoiminta
10.12. Esimiehenä toimiminen, esimiesasema organisaatiossa
2021
21.1. Tilaus- ja varastointitoiminnot, laskenta ja yritystalous
4.2. Asiakas- ja henkilöstöturvallisuus
11.2. Henkilöstösuunnittelu, perehdytys ja työnopastus
18.2. Myynnin suunnittelu ja johtaminen
4.3. Työlainsäädäntö, henkilöstösuunnittelu, esimiesasema
18.3. Markkina-asema, kilpailijoiden toiminta, asiakaslähtöinen toiminta, myynnin suunnittelu ja johtaminen
8.4. Työyhteisön kehittäminen, viestintä työyhteisössä
29.4. Asiakas- ja sidosryhmäsuhteet, kampanjat, asiakasviestintä
20.5. Projektin suunnittelu ja toteutus
23.9. Ryhmänohjaus ja koulutuksen päätös
Tutkinto/Tutkinnon osa
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta osasta (päivittäisten toimintojen ohjaaminen, esimiehenä toimiminen sekä asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitaminen) ja 30 osaamispisteestä valinnaisia tutkinnon osia.
Missä?
Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku
Lisätietoja koulutuksesta
Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi
Oppisopimuksesta Tuomo Rahko, 050 526 4629 tai tuomo.rahko@turku.fi