Turun oppisopimustoimisto teki historiaa, kun ensimmäiset nuoret valmistuivat lähihoitajiksi.

Turun oppisopimustoimisto teki historiaa, kun ensimmäiset nuoret valmistuivat lähihoitajiksi Turun ammatti-instituutin joulunajan lämminhenkisessä valmistumisjuhlassa. Nuorten oppisopimuksella valmistuneet ovat ensimmäisiä koko Suomessa. Kukin oppilaista kulki omaa tietään ja valmistuessaan heillä on jo työkokemusta tutkinnon lisäksi.

Erilaiset opintopolut näkyvät opiskelussa. Yhteisvalinnan perusteella annettiin mahdollisuus suorittaa tutkinto oppisopimuksella. Opiskeluaikana lähihoitajat olivat eri työpaikoissa oppisopimuksella, ja saivat palkkaa opiskelun ajalta. He suorittivat tutkinnon opetussuunnitelmapohjaisesti, joten todistus on samanlainen kuin koulumuotisesti suorittaneilla opiskelijoilla.

Juhlassa puhunut Turun oppisopimustoimiston johtava koulutustarkastaja Pekka Koivisto korosti tulevaisuudessa yksilöllisten opintopolkujen olevan tärkeä reitti ammatillisen pätevyyden hankkimiseksi. Kiitokset saivat myös opettajat, jotka lähtivät ennakkoluulottomasti rakentamaan yksilöllisiä opintopolkuja.

Oppisopimusreitti ei ole kaikkein helpoin tapa valmistua, vaikka koulutus suunnitellaan ja rakennetaan tästä lähtökohdastaan, sanoi Koivisto.

Turun ammatti-instituutin koulutuspäällikkö Kalle Ojanen evästi valmistuneita Steven Jobsiin viitaten: ”Työ muodostaa suuren osan elämästä. Voit onnistua kun rakastat työtäsi ja teet loistavaa työtä. Älä tyydy mihinkään muuhun. Olen ylpeä, että olette valinneet ammatiksenne lähihoitoalan ammatin”.

Kaikkiaan ammatti-instituutista sai todistuksen 86 lähihoitajaopiskelijaa, joista oppisopimusreitillä valmistui  12 opiskelijaa.