Tytti halusi syventää ammatillista osaamistaan ja hakeutui suorittamaan oppisopimuksella baarimestarin erikoisammattitutkintoa.

Tytti Vainio on työskennellyt jo pitkään Viking Linella. Hän aloitti vuonna 2008 työskentelemään Viking Amorellalla kahvilassa ja buffassa. Työ vei heti hänet mennessään ja hän sai ensimmäisen viikon jälkeen jo kesäsopimuksen Viikkarille. Välillä Tytti matkusteli paljon ja asui Australiassa ja Ruotsissa, mutta palasi kuitenkin takaisin laivalle.

- No mun edesmennyt isäni on ollut baarimestarina laivalla myös töissä, et ehkä tää kulkee jotenkin veressä, Tytti naurahtaa.

M/S Viking Gracella Tytti aloitti vakituisena työntekijänä vuonna 2013 laivan yökerhossa. Viimeiset pari vuotta hän on työskennellyt Seamore Champagne Loungessa cateringspecialistina eli baarin vastaa-vana.

Tytti halusi syventää ammatillista osaamistaan ja hakeutui suorittamaan oppisopimuksella baarimestarin erikoisammattitutkintoa. Haku oli mennyt jo umpeen, mutta hän pääsi viiden muun työkaverin kanssa mukaan koulutukseen. Vuorotyöt (viikko- viikko tai 10 päivää 10 päivää) asettivat omat haasteensa lähipäiville osallistumiseen, mutta työpaikka jousti tarvittaessa työvuoroissa. Tytti oli tyytyväinen koulutuksen sisältöön ja sen antamaan varmuuteen työssään.

- Suurin hyöty tästä koulutuksesta oli kyllä se että se syvensi mun juomatietoutta ja sain oikeat tekniikat drinkkien tekoon. Kyllä mä lähin tähän koulutukseen itseni takia. Että saan ammatillista varmuutta tekemiseen, Tytti tuumii.

Työnsä parhaiksi puoliksi hän listaa drinkkilistan suunnittelun ja asiakkailta saatu palaute. Tytti haluaa tarjota asiakkaille elämyksiä drinkkien muodossa ja nauttii juomien koristelusta. Toki pitkät vapaat ja työ-kaveritkin ovat tärkeitä asioita työssä viihtymiselle.