Marie on viettänyt suurimman osan elämäänsä taitoluistimet jalassa. Nyt hän suorittaa liikunta-alan perustutkintoa oppisopimuksella taitoluisteluseurassa.

Marie Koski-Tuuri, 22, on viettänyt suurimman osan elämäänsä taitoluistimet jalassa. Marie on luistellut Turun Riennon taitoluistelijoissa 5- vuotiaasta alkaen. Myöhemmin aktiivisen luistelu-uran jälkeen hän on toiminut valmentajana 5 vuotta, sekä ohjannut vielä tätäkin pidempää.

 

Seuran puheenjohtaja ehdotti liikunnanohjauksen perustutkinnon suorittamista Marielle oppisopimuksella. Seuralla oli hyviä kokemuksia oppisopimuksesta edellisen opiskelijan kanssa, joka oli juuri valmistunut myös liikunnanohjaajaksi. Marie otti haasteen vastaan innolla.

 

  • Olen valmentanut täällä nyt 5 kautta, ja pikkuhiljaa mun vastuu- ja osa-alueet kasvoi selvästi. Jotenkin mulle selkeni, että tää on sitä mitä mä haluun tehdä, Marie tuumii.

 

Marien valmentaa kaikkia TRT:n muodostelmajoukkueita, sekä on mukana myös luistelukoulun ja starttiryhmien valmennustiimissä.

 

Marie käy Varalassa lähipäivillä joka 5. viikko. Työnantaja tukee tutkinnon suorittamista. Kouluviikko rauhoitetaan täysin opiskeluun niin, että koulussa saa rauhassa keskittyä opintoihin. Opinnot on räätälöity jokaiselle opiskelijalle ihan omien aikataulujen mukaan.

 

  • Tämä todella toimii hyvin Varalassa. Siellä on muutenkin todella hyvä meininki; Opettajat tsemppaavat oikeasti eteenpäin ja haluavat että me valmistutaan. Siellä on sellainen meininkiin, ettei halua epäonnistua, Marie pohtii.

 

Lähipäivät on avannut Marien silmät omien tapojen kyseenalaistamiselle. Omia tapoja ja tottumuksia on hyvä välillä pysähtyä tutkiskelemaan, Marie pohtii. Lähipäivillä on eri alojen ohjaajia ja valmentajia, joilta saa vertaistukea ja aivan uusi ideoita myös omaan työhön, Marie lisää.

 

Valmentajan työssä parasta on monimuotoisuus. Mikään päivä ei ole toisensa kaltainen. Pääsee rikkomaan omia rajoja ja olla mukana erilaisissa projekteissa. Marielle oppisopimuksessa on ollut parasta se, että saa tehdä työtä ja kehittää itseään samalla. Oppisopimus on toiminut Marielle ovenavaajana liikunta-alalle.

 

  • Tulevaisuudessa näen itseni valmentajana. Kun valmistun vajaan kahden vuoden päästä, toivon että saan jatkaa täällä luisteluvalmentajana. Opiskelu ei kyllä jää tähän. Voisin opiskella vaikka fyssariksi, Marie miettii.