Saimme vieraita Ranskasta, sekä kävimme Tanskassa tutustumassa uusiin vaihtomahdollisuuksiin opiskelijoillemme.

Turun oppisopimustoimiston kansainvälisen toiminnan tavoitteena on tarjota kaikille opiskelijoille mahdollisuuden hakea kansainväliselle työssäoppimisjaksolle Eurooppaan. Vastaavasti Turun oppisopimustoimisto tarjoaa Turun alueen yrityksille mahdollisuuden vastaanottaa ulkomaisia oppisopimusopiskelijoita.

Vuodesta 2011 lähtien Turun oppisopimustoimisto on vastaanottanut oppisopimusopiskelijoita Saksasta ja Ranskasta.

Huhtikuussa saimme vieraita Toulousesta (Chambres de Metiers et de l’Artisanat).  Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä oppisopimusvaihdoissa ranskalaisen yhteistyökumppanimme kanssa jo vuodesta 2010. Ranskassa oppisopimuskoulutuksen järjestämistä koordinoivat eri alojen työnantajajärjestöt. Esimerkiksi pienteollisuuden työnantajajärjestöllä (Chambres de Metiers et de l’Artisanat) on omia koulutuskeskuksia ja kouluja ympäri maata.

Vuosittain vastaanotamme noin 10 oppisopimusopiskelijaa Ranskasta, pääosin putki-, rakennus- ja leipomoalalta.  Kampaamoala on taas houkutellut enemmän lähtijöitä Ranskaan.

Vierailun tavoitteena oli tiivistää hyvin alkanutta yhteistyötä sekä lisätä oppisopimusvaihtoja Ranskan ja Suomen välillä. Tiiviin ja työtäyteisen viikon aikana tutustuimme mm. suomalaisiin oppisopimustyöpaikkoihin, jotka tarjoavat harjoittelupaikkoja ulkomaalaisille oppisopimusopiskelijoille.

Koulutustarkastajamme Tuomo ja Vesa kävivät huhtikuun päätteeksi vierailulla Tanskanmaalla. Vierailulla he pääsivät tutustumaan ravintola- ja hiusalan oppisopimuspaikkoihin. Vierailun tavoitteena oli laajentaa harjoittelupaikkoja myös Tanskaan. Toivottavasti tulevaisuudessa pääsemme lukemaan opiskelijoiden kokemuksia työharjoittelusta Tanskassa.