Siru matkusti kahdeksi viikoksi Saksan Alppimaisemiin Munchenin lähelle Rolfing terapiakurseille.

Rolfing lisää kehon tuntemusta

Urheilijat ja liikkujat tarvitsevat lihaksilleen ja kropalleen monennäköistä huoltoa. Yksi tällainen on hieronta. Yrittäjä Siru Murto tarjoaa erilaisia hyvinvointipalveluita jooga- ja hierontastudio Onnensirussa. Siru on lisäksi koulutettu MyFascia-terapeutti. MyFascia on oma hoitokonseptinsa, joka pohjautuu lihaskalvomeridiaaneihin ja niillä sijaitseviin triggerpisteisiin. Näitä pisteitä käsittelemällä  on mahdollista poistaa kipuja, ratkaista toimintahäiriöitä sekä rentouttaa.

Lisäoppia hakemaan Siru matkusti kahdeksi viikoksi Saksan Alppimaisemiin Munchenin lähelle Rolfing terapiakurseille. Rolfing terapia on Suomessa lähes tuntematon kehon terapia, jolla haetaan kehon ja mielen tunnelukkojen avauksia vaikuttamalla sidekudoksiin. Terapia on amerikkalaisen Ida Rolfingin kehittämä jo 1920 -luvulta lähtien.

 - En niinkään pyri Rolfing terapeutiksi, vaan lähdin hakemaan työkaluja omaan työhöni. Ajattelin, että on parempi osallistua koulutukseen, kuin vain katsoa ulkopuolelta mitä keskuksessa touhutaan.

Kurssia Siru piti vaivan väärtinä jo senkin vuoksi, että sen aikana pystyi keskittymään yhteen asiaan parin viikon ajan. Yrittäjän arki on muuten sirpaleista eri asioiden yhteen sovittamista.

Opiskelu oli intensiivistä aamuyhdeksästä kello kuuteen illalla. Kahden viikon aikana käytiin läpi kolme opintomoduulia: funktionaalinen anatomia, faskiaalinen liike sekä integroiva kosketus. Yksi mieleenpainuvimmista oli lampaan anatomiaan tutustuminen.

- Majatalomme yksi lammas teurastettiin, jolloin pääsimme tutkimaan lähes elävää anatomiaa. Kokemuksen myötä korostui se tosiasia, että keho on jatkumoa eikä pelkästään eri lihaksia ja elimiä.

Omat muistiinpanot ovat vielä avaamatta, mutta kurssilla saatuja työkaluja ja ajattelutapaa voi käyttää omassa työssä: rentoutta, läsnäoloa ja asiakkaan kuuntelua.

- Pitää ottaa huomioon ettei vain itse tee ja anna. Pitää kuunnella asiakkaan kehon antamia viestejä ja huomioida, että asiakas ottaa myös vastaan. Minä annan impulssin asiakkaalle.

Kurssille osallistui 30 ihmistä eri puolilta maailmaa, Japanista ja Etelä-Amerikasta sekä monista Euroopan maista eri aloilta, kuten lakimiehiä, yrittäjiä ja opettajia. Toki joukossa oli monia manuaaliterapeutteja sekä jooga- tai liikunnanohjaajia. Iltaisin ja kahtena vapaapäivänä oli mahdollista seurusteluun ja tutustumiseen.

 - Monet olivat innostuneet aiheesta saatuaan terapian kautta apua vaivoihinsa.