Herkän ja allergisen ihon hoitopalveluissa toimiminen, 8.3.2022

Hakuaika päättyy 25.2.2022.

Tämä koulutus on tarkoitettu hius- ja kauneudenhoitoalalla työskenteleville ammattilaisille.

Herkän ja allergisen ihon hoitopalveluissa toimiminen -tutkinnon osan suorittamalla saat valmiuksia valmiuksia suunnittella ja toteuttaa asiakkaan kanssa tarpeen mukaisia hoitokäsittelyitä hyödyntäen tietoja allergisen ihon hoidosta ja ihon herkkyysreaktioista kannattavasti. Myöhemmin voit jatkaa opiskelemaan koko hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoa.

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon suorittaneella on hyvät valmiudet toimia yrittäjänä, yrityksen vastuutehtävissä, kouluttajana, myymälävastaavana, esimiehenä ja asiantuntijatehtävissä. Haluamme tarjota sinulle ammatillisesti inspiroivan koulutuksen matkallasi parturimestariksi, kampaajamestariksi, erikoiskosmetologiksi tai kosmetiikkaneuvojaksi. Tutkinnon suorittanut voi toimia myös kosmetiikkateollisuudessa tai muodin ja kulttuurin parissa. Hän voi toimia myös lähialojen, kuten palvelu-, sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialojen yrityksissä sekä organisaatioissa.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnosta tutkinnon osa herkän ja allergisen ihon hoitopalveluissa toimiminen, 30 osp.

Tämän jälkeen on mahdollisuus jatkaa opiskelua hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoon joka muodostuu pakollisista tutkinnon osista (120 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osp). Tutkinnossa on neljä osaamisalaa ja tutkintonimikettä:

  • Hiusten ja parran muotoilun osaamisala, parturimestari  
  • Hiusten muotoilun osaamisala, kampaajamestari  
  • Ihon erikoishoidon osaamisala, erikoiskosmetologi  
  • Kosmetiikkaneuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja (EAT)

Kesto ja toteutus

Koulutuksen kesto 8.3.-6.6.2022 ja tämän jälkeen on mahdollista siirtyä suorittamaan koko hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoa. Koko tutkinnon opiskeluaika on noin 1-1 ½ vuotta, kesto määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Lähipäiviä opinnoissa on noin 2 pv/kk, niiden määrä tarkentuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä työskentelyä.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 14-18 A, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakuaika päättyy 25.2.2022. Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake ja osallistumalla pakolliseen valintahaastatteluun. Hakijat haastatellaan ennen valintojen tekemistä. Henkilökohtainen valintahaastattelu on ti 1.3.2022 klo 9-14 välillä Teamsissa. Oppisopimukset solmitaan valintojen jälkeen.

Oppisopimuskoulutus edellyttää työskentelyä alan yrittäjänä tai alan työpaikkaa sekä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoa vastaavaa osaamista. Sinulla on motivaatiota ja sitoudut itsesi ja ammattialan ja yrityksen kehittämiseen. Sinulla on edellytyksiä opiskella työn ohessa itseohjautuvasti.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Turun oppisopimustoimisto
Yliopistonkatu 31 (4.krs), Turku
puh. 02 2633 4900

Oppisopimuksen yleisinfot tiistaisin klo 14.00 ja torstaisin klo 16.30

Kysy lisätietoja koulutuksesta

Tiimivastaava Laura Toivonen, puh. 040 548 4982 tai laura.jo.toivonen@turku.fi 
 

Kysy lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutustarkastaja Tuomo Rahko, puh. 050 526 4629 tai tuomo.rahko@turku.fi