Ikääntyneiden erityisruokavalioiden toteuttaminen, 17.8.2022

Hakeutuminen 29.5.2022 mennessä.  

Koulutus soveltuu keittiöalan ammattilaisille, joilla on vahva työkokemus ja aiempia opintoja alalta. Opiskelijan työpaikalla pitää olla käytössä tuotannonohjausjärjestelmä.

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen yhteydessä suoritetaan erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinnon valinnainen tutkinnon osa ikääntyneiden erityisruokavalioiden toteuttaminen. Ammattitaito osoitetaan alan todellisissa työtehtävissä.

Koulutus kestää opiskelijan aiemmista opinnoista sekä työ- tai oppisopimuspaikasta ja -ajasta riippuen noin puoli vuotta. Lähiopetusillat toteutetaan klo 16.00-19.45.

Aikataulu 2022:

  • 17.8. Koulutuksen aloitus        
  • 24.8. Diabetes    
  • 31.8. Fodmap-ruokavalio        
  • 7.9. Ruoansulatus ja aineenvaihdunta sekä luomu, itsenäisesti opiskellen
  • 21.9. Kustannuslaskenta        
  • 28.9. Ketogeeninen ruokavalio ja sappi- ja kihtiruokavaliot
  • 12.10. Ikääntyneiden ravitsemus        
  • 26.10. Ikääntyneiden ravitsemus
  • 2.11. Rakennemuutetut ruokavaliot keittiössä
  • 9.11. Ryhmänohjaus
  • 16.11. Ikääntyneiden ravitsemus ja tehostaminen keittiössä
  • 30.11. Maksa- ja munuaissairaudet sekä verenohennuslääkettä käyttävän ruokavalio
  • 15.12. Tutkimus- ja leikkausruokavaliot sekä psykiatriset ja muut sairaalan erityisruokavaliot

Hinta

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisenkatu 18 D, Turku

Hae verkossa

Klikkaa tästä ja täytä hakemus koulutukseen Wilmassa.

Hakeutuminen 29.5.2022 mennessä.  Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Koulutukseen osallistuminen vaatii alan työpaikkaa todellisissa dieettikokin työtehtävissä, jossa tutkinnossa vaadittu osaaminen voidaan osoittaa. Koulutukseen voi osallistua omaehtoisesti tai oppisopimuksella. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä kesäkuussa 2022. Oppisopimukset voidaan solmia sen jälkeen.

Kysy lisätietoja

Opettaja Lea Veijalainen, puh. 040 124 5288 tai lea.veijalainen@turku.fi
Opinto-ohjaaja Maria Kallio, puh. 044 907 3945 tai maria.kallio@turku.fi

Koulutustarkastaja Tuomo Rahko, puh. 050 526 4629 tai tuomo.rahko@turku.fi

Koulutuksen esite: Ikääntyneiden erityisruokavalioiden toteuttaminen (pdf)