Kokki / Tarjoilija – Ravintola- ja cateringalan perustutkinto 11.1.2021
Kouluttaudu ravintola-alan monipuolisiin työtehtäviin. Kokin ammatilla voit työllistyä erilaisiin keittiöihin: ravintoloihin, koulun tai päiväkodin keittiöön, pikaruoka- tai henkilöstöravintolaan tai vaikkapa matkustajalaivalle. Tarjoilijana osaat ruokien ja juomien myynnin ja tarjoilun, asiakastilojen kunnostamisen ja tuotteiden esille laiton sekä suomalaisten ja ulkomaisten asiakkaiden palvelemisen.
Koulutuksen kesto (2 v.) ja toteutus 2021-2022
11.1. Työelämässä toimiminen
18.1. Hätäensiapu
25.1. Gastronomian perusteet
1.2. ja 8.2. Ruoka-annosten valmistus ja esillelaitto / tarjoiluopinnot
15.2., 1.3. ja 8.3. Viestintä - ja vuorovaikutusosaaminen: ruotsi a la carte ammatillinen, viinitietous
15.3. ja 22.3. Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä / syventävät tarjoiluopinnot
29.3. Kahvi, tee ja haudukkeet
12.4. Vitriinituotteiden valmistus ja esillelaitto
19.4. ja 26.4. Viestintä - ja vuorovaikutusosaaminen: englanti a la carte ammatillinen, juomatietous
3.5. Juomasekoitusten valmistaminen ja tarjoilu
10.5. ja 17.5. Tilaus- ja juhlaruokien valmistaminen / tilaustarjoilu
24.5. Urasuunnittelu
Kenelle?
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset perusvalmiudet alan työtehtäviin. Tutkinnon suorittanut on palveluhenkinen, vastuullinen, oma-aloitteinen, luotettava ja yhteistyökykyinen työntekijä. Kiinnostuksesi mukaan voit opiskella kokiksi tai tarjoilijaksi.
Tutkinto/Tutkinnon osat
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (180 osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp), kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa ja valinnaisia tutkinnon osia. Kiinnostuksesi mukaan voit valita asiakaspalvelun- tai ruokapalvelun osaamisalan.
Missä?
Turun ammatti-instituutti
Lemminkäisenkatu 18 D, Turku
Lisätietoa koulutuksesta
Opinto-ohjaaja Maria Kallio, 044 907 3945, maria.kallio@turku.fi
Koulutustarkastaja Tuomo Rahko, 050 526 4629, tuomo.rahko@turku.fi