Kokki / Tarjoilija – Ravintola- ja cateringalan perustutkinto 31.8.2020

Kouluttaudu ravintola-alan monipuolisiin työtehtäviin. Kokin ammatilla voit työllistyä erilaisiin keittiöihin: ravintoloihin, koulun tai päiväkodin keittiöön, pikaruoka- tai henkilöstöravintolaan tai vaikkapa matkustajalaivalle. Tarjoilijana osaat  ruokien ja juomien myynnin ja tarjoilun, asiakastilojen kunnostamisen ja tuotteiden esille laiton sekä suomalaisten ja ulkomaisten asiakkaiden palvelemisen.

Koulutuksen kesto (2 v.) ja toteutus 2020-2021

31.8. Turvallinen ja terveellinen työympäristö: hygienia

7.9. Työelämässä toimiminen

14.9. Turvallinen ja terveellinen työympäristö: turvallisuus

21.9. Turvallinen ja terveellinen työympäristö: erityisruokavaliot 

28.9., 5.10. ja 19.10. Keittiötoiminnot

26.10. Asiakaspalvelussa toimiminen, salitoiminnot
2.11. Turvallinen ja terveellinen työympäristö erityisruokavaliot

9.11. ja 16.11. Ruoanvalmistuksen perusteet, tarjoilun perusteet

23.11. Ravitsemus ja erityisruokavaliot

30.11. Valmistustekniikka 

7.12. Raaka-ainetuntemus ja ateriasuunnittelu
14.12. Ruoka-annosten valmistus ja esillelaitto / tarjoiluopinnot

11.1. Työelämässä toimiminen

18.1. Hätäensiapu

25.1. Gastronomian perusteet

1.2. ja 8.2. Ruoka-annosten valmistus ja esillelaitto / tarjoiluopinnot

15.2., 1.3. ja 8.3. Viestintä - ja vuorovaikutusosaaminen: ruotsi a la carte ammatillinen, viinitietous

15.3. ja 22.3. Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä / syventävät tarjoiluopinnot 

29.3. Kahvi, tee ja haudukkeet 

12.4. Vitriinituotteiden valmistus ja esillelaitto

19.4. ja 26.4. Viestintä - ja vuorovaikutusosaaminen: englanti a la carte ammatillinen, juomatietous

3.5. Juomasekoitusten valmistaminen ja tarjoilu

0.5. ja 17.5. Tilaus- ja juhlaruokien valmistaminen / tilaustarjoilu

24.5. Urasuunnittelu

Kenelle?

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset perusvalmiudet alan työtehtäviin. Tutkinnon suorittanut on palveluhenkinen, vastuullinen, oma-aloitteinen, luotettava ja yhteistyökykyinen työntekijä. Kiinnostuksesi mukaan voit opiskella kokiksi tai tarjoilijaksi.

Tutkinto/Tutkinnon osat

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto (180 osp).  Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp), kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa ja valinnaisia tutkinnon osia. Kiinnostuksesi mukaan voit valita asiakaspalvelun- tai ruokapalvelun osaamisalan.

Missä?

Turun ammatti-instituutti 
Lemminkäisenkatu 18 D, Turku
 

Lisätietoa koulutuksesta
 

Opinto-ohjaaja Maria Kallio, 044 907 3945, maria.kallio@turku.fi

Koulutustarkastaja Tuomo Rahko, 050 526 4629, tuomo.rahko@turku.fi


Lataa pdf -esite koulutuksesta.