Leipomoalan ammattitutkinto 1.9.2021

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut toimii pienissä leipomoissa (leipurikisälli), konditorioissa (kondiittorikisälli) tai leipomoteollisuudessa (leipomoteollisuuden kisälli) valmistaen erilaisia leipomotuotteita taikinasta valmiiksi tuotteiksi.

Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia leipomoissa taikinantekijänä, ylöslyöjänä, paistajana, pakkaajana tai lähettämötyöntekijänä. Leipurikisälli ja kondiittorikisälli voivat toimia myös leipomoalan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko leipomoalan ammattitutkinto. Tutkintonimike määräytyy valitsemiesi tutkinnon osien mukaan, joko leipurikisälli, kondiittorikisälli tai leipomoteollisuuden kisälli. Tutustu tarkemmin tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa..

Kesto ja toteutus

  • Koulutuksen kesto 1.9.2021-3.6.2022 tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
  • Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua sekä työpaikalla oppimista

Leipurikisälli aikataulu:

  • 1.9.2021 klo 16 Orientaatiopäivä
  • 7.-8.9.2021 Kaulittavat tuotteet
  • 12.-13.10.2021 Ruokaleivät
  • 9.-10.11.2021 Kahvileivät
  • 16.11. ja 23.11.2021 Kustannuslaskenta, TEAMS
  • 13.1.2022 ja 1.2.2022 Leipomoalan taitotyö, TEAMS
  • 15.-16.3.2022 Leipomoalan taitotyö
  • Työpaikkaohjaajakoulutus (tammikuu 2022)
  • Elintarviketurvallisuuden hallinta (verkko-opinto)

Kondiittorikisälli aikataulu:

  • 1.9.2021 klo 16 Orientaatiopäivä
  • 7.-8.9.2021 Kaulittavat tuotteet
  • 11.-13.10.2021 Täytekakut ja leivokset
  • 9.-10.11.2021 Kahvileivät
  • 16.11. ja 23.11.2021 Kustannuslaskenta, TEAMS
  • 30.11.-1.12.2021 Suklaatuotteet
  • 13.1.2022 ja 1.2.2022 Leipomoalan taitotyö, TEAMS
  • 8-9.2.2022 Jälkiruuat ja patisserietuotteet
  • 15.-16.3.2022 Leipomoalan taitotyö
  • 5.-6.4.2022 Voileipäkakut ja cocktailpalat
  • Työpaikkaohjaajakoulutus (tammikuu 2022)
  • Elintarviketurvallisuuden hallinta (verkko-opinto)

Leipomoteollisuuden kisälli aikataulu:

  • 1.9.2021 klo 16 orientaatiopäivä
  • 7.-8.9.2021 Kaulittavat tuotteet
  • 12.-13.10.2021 Ruokaleivät
  • 9.-10.11.2021 Kahvileivät
  • 16.11. ja 23.11.2021 Kustannuslaskenta, TEAMS
  • 13.1.2022 ja 1.2.2022 Leipomoalan taitotyö, TEAMS
  • 15.-16.3.2022 Leipomoalan taitotyö
  • Työpaikkaohjaajakoulutus (tammikuu 2022)
  • Elintarviketurvallisuuden hallinta (verkko-opinto)

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Aninkaistenkatu 7, Turku

Lisätietoja koulutuksesta

Lehtori Anu Vasko, puh. 040 160 5320 tai anu.vasko@turku.fi
Koulutustarkastaja Terhi Solmula, puh. 050 590 7928 tai terhi.solmula@turku.fi

Lataa pdf -esite koulutuksesta.