Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut 16.3.2023

Kehitä itseäsi puhtausalan ammattilaisena 

Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut –tutkinnon osa (30 osp),   Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto 

”Siivouslaadun ja hygieniakäytäntöjen parantamisella voidaan saada  merkittäviä etuja lasten sairastavuuteen ja yhteiskunnallisesti tärkeitä  vaikutuksia sairauspoissaoloihin.”  Sahioja Marko 2017, Päiväkotien hygieniaselvitys 

Koulutus antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa omaa ammatillista osaamistasi ja tarjoaa uusia näkökulmia päivittäiseen työhön. Koulutuksen myötä pystyt hoitamaan palvelusopimukseen kuuluvia työtehtäviä entistä laadukkaammin ja terveysturvallisemmin oppilaitos- ja päiväkotiympäristöissä. 

Koulutuksen teemoja ovat mm. työtapahygienia, hygieeninen tekstiilihuolto, mikrokuidut siivouksessa sekä tarkoituksenmukaiset ja turvalliset puhdistusmenetelmät, -aineet ja –välineet. Koulutuksessa saat myös tietoa nykyaikaisista pintamateriaaleista ja niiden hoidosta.  

Koulutus toteutetaan 4 iltapäivän lähiopetuksena oman työn ohessa ja tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset  osoitetaan näytössä aidossa työympäristössä, omalla työpaikalla. Tutkinnon osan suorittajalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tarkistetaan mm. opiskelijan ajantasainen EA1 ja työturvallisuus –osaaminen (kuuluvat tutkinnon osan vaateisiin). Koulutus toteutetaan kevään 2023 aikana. 

Lähiopetuksen ja näytön alustava ohjelma (klo 16-19) 

1.    iltapäivä: Työtapahygienia, hygieeninen tekstiilihuolto
2.    iltapäivä: mikrokuidut siivouksessa, puhtauden mittausmenetelmät
3.    iltapäivä: tarkoituksenmukaiset ja turvalliset puhdistusmenetelmät, -aineet ja -välineet
4.    iltapäivä: nykyaikaiset pintamateriaalit
5.    iltapäivä: siivouskoneet ja työergonomia

Erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti EA1 ja työturvallisuus –osaamisen hankkiminen ja korttien suorittaminen. 

Koulutus ja tutkinnon osan suorittaminen ovat oppisopimuskoulutuksena opiskelijalle ja työnantajana maksuttomia. Haku oppisopimuskoulutukseen 15.12.2021 mennessä.  

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä  

Kouluttaja Elina Junnila, elina.3.junnila@edu.turku.fi,  puh. 040 484 550 

Lisätietoja oppisopimuksesta ja koulutuksen aloituksesta 

Koulutustarkastaja Terhi Solmula, terhi.solmula@turku.fi, puh. 050 590 7928. 

Lataa pdf -esite koulutuksesta.