Prosessinhoitaja, prosessiteollisuuden perustutkinto

Prosessinhoitaja toimii teollisuuden tuotantotehtävissä. Työtehtäviin kuuluu erilaisten tuotteiden valmistusprosessien valvontaa, säätöä ja kunnossapitoa. Työssä tarvitaan oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja huolellisuutta. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia prosessinhoitajana mm. peruskemikaaleja, hygieniatuotteita, elintarvikkeita, kosmetiikkaa, panimotuotteita, lääkkeitä ja biotuotteita valmistavassa teollisuudessa sekä vedenpuhdistamoissa ja voimalaitoksissa.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan koko prosessiteollisuuden perustutkinto, joko biotekniikan tai kemianteollisuuden osaamisala. Tutustu tutkinnon muodostumiseen ePerusteissa.

Kesto ja toteutus

  • Aloitus sopimuksen mukaan.
  • Lähipäivät ja koulutuksen kesto määräytyvät henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Henkilökohtaistaminen

Perehdy ammatillisten tutkintojen suorittamiseen.

Hinta ja tuet

Koulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Työnantaja maksaa opiskelijalle työpaikalla tapahtuvan oppimisen ajalta työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tietopuolisen opetuksen ajalta opiskelija voi hakea oppisopimustoimistolta opintososiaalisia etuja. Kysy lisää oppisopimustoimistosta.

Opiskelija hankkii itse tarvittavan oppimateriaalin. Lisäksi kuluja tulee erilaisista korttimaksuista (esim. hygieniapassi, työturvallisuuskortti ja tulityökortti).

Paikka

Turun ammatti-instituutti, Kukkulakuja 3, Turku

Koulutukseen hakeutuminen

Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jonka opiskelija hankkii itse ennen opiskelun aloittamista.

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja Maarit Vahti, puh. 044 907 3982 tai maarit.vahti@turku.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutustarkastaja Jarmo Matala-aho, puh. 044 907 3895 tai jarmo.matala-aho@turku.fi