M&M Kodinturvan omistajat nostivat oppisopimuskoulutuksella yrityksensä uudelle tasolle

Turussa voi suorittaa oppisopimuksella jopa 160 eri tutkintoa. Oppisopimus ei tarjoa vain koulutusta, vaan se mahdollistaa myös yrityksen kehittämisprojektin. Tähän mahdollisuuteen tarttuivat turkulaiset Miikka Kurvinen ja Miika Nordbland. Takana on yksi vuosi opintoja ja nuorten miesten turvapalveluja tarjoava yritys M&M Kodinturva on kasvanut kahden mieheen yrityksestä viisi henkiseksi.

Kurvinen ja Nordblad työskentelivät molemmat alkujaan myyntitöissä kodin hälytysjärjestelmiä tarjoavassa yrityksessä. Oma yritys kuitenkin houkutti ja yrityksen tarjoama franchising-malli oli oiva vaihtoehto omasta yrityksestä haaveileville nuorille.

- Malli tarjosi tietyt raamit, mutta antoi myös vapauden tehdä asioita vielä paremmin, jos osasimme, Kurvinen kertoo.

Halu panostaa yritykseen vei oppisopimukseen

Nordbland ja Kurvinen halusivat panostaa enemmän uuden yrityksensä markkinointiin, joten apua lähdettiin hakemaan kahden vuoden mittaisesta oppisopimuskoulutuksesta.

- Oppisopimustoimiston tarjoama paketti yrittäjyysopinnoista tuntui järkevältä ja riittävän joustavalta yrittäjän arkeen, Nordbland toteaa.

Opintojen hyöty yritykselle on ollut valtava. Henkilöstön palkkaamisen lisäksi yritys on saanut tasokkaat nettisivut ja Facebook-sivut.  Lisäksi opintojen myötä nuoret miehet tekevät yritykselleen markkinointisuunnitelman, mikä mahdollistaa pitkäjänteisemmän työskentelyn.

- Jos emme olisi aloittaneet oppisopimuksessa, todennäköisesti edelleen pyörisimme pölyisessä varastossa ja tarjoilisimme vierailemme seisahtunutta kahvia, Kurvinen hymyilee.

Oppisopimus tarjoaa joustavuutta

Turun oppisopimustoimisto saa paljon kiitosta nuorukaisilta. Itse opiskelu on maksutonta ja vain tutkinto maksaa. Lisäksi kerran kuussa koulussa käyminen on antanut yrittäjän kaipaamaa joustavuutta opintoihin.

- Hyvät luennoitsijat ovat olleet mahtava lisä, ja olemme hyödyntäneet kaiken heiltä ammentamamme opin. Lisäksi opinnot ovat tarjonneet loistavia tilaisuuksia verkostoitua alan ihmisten kanssa, Kurvinen summaa.